Турският президент Реджеп Тайип Ердоган в събота осъди Съвета за сигурност

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган в събота осъди Съвета за сигурност
Коментари Харесай

Турският президент Ердоган осъди Съвета за сигурност на ООН като „Съвет за защита на Израел“

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган в събота осъди Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, откакто Съединените щати постановиха несъгласие на резолюция, призоваваща за неотложно преустановяване на... пожар в Газа.

Ердоган, който не признава Хамас за терористична организация, разказа управлението на Организация на обединените нации като „ Съвета за отбрана на Израел “ след гласоподаване в петък, в което Съединени американски щати бяха единствената страна членка, която се опълчи мярката. Ердоган също упрекна Запада във " безчовечие " и ислямофобия за войната в Газа.

Гласуването в 15-членния съвет беше 13-1, като Обединеното кралство се въздържа. Съединени американски щати са един от петте непрекъснати членки, които имат право на несъгласие, и техният отвод от гласоподаване анулира мярката.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган в събота подлага на критика Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, откакто Съединените щати постановиха несъгласие на резолюция, призоваваща за неотложно преустановяване на огъня в Газа. (Йоргос Карахалис/Блумбърг посредством Getty Images)
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР